Podcast

PODDEN OM

DRÖNARE

Det här är podden för dig som är intresserad av drönare. Du får höra om ny teknik, kreativa användningsområden och kommersiella möjligheter.
Vi pratar med experter och entusiaster från drönarbranschen. Vi bevakar också regler, lagstiftning och nyheter.
Läs mer om podden
Podcast cover
#1

Hjälp, det läcker metangas!

I det här avsnittet får du höra om drönare som används för att hitta läckage i våra fjärrvärmenät, men också om hur drönare kan hitta farliga...
Läs mer

Lyssna
#2

Isen spricker under våra fötter!

I det här avsnittet får du höra om hur drönare kan användas för att kontrollera att våra isar är tillräckligt tjocka för att hålla för både människor och renar.
Läs mer

Lyssna
#3

Det svämmar över!

I det här avsnittet får du höra om hur drönare kan hjälpa till att varna för höga vattenflöden. Du får också höra om framtidens drönare som kan komma att drivas med vätgas.
Läs mer

Lyssna
#4

Skogen brinner!

I det här avsnittet får du höra om drönaren som kan släcka skogsbränder men avsnittet tar dig också ned i havets djup. I framtiden kommer undervattensdrönare att...
Läs mer

Lyssna
#5

Jag behöver mat!

I det här avsnittet får du höra om drönaren Nimbie som levererar mat hem till dig, i ett testprojekt i på Gräddö i Norrtälje . Du får också höra om drönarna som kan flyga automatiskt inne i skogen...
Läs mer

Lyssna

Om denna podcast

Välkommen till vår podcast om drönare!

Här kommer vi att diskutera allt från ny teknik och lagstiftning till kreativa användningsområden och kommersiella möjligheter. Vi kommer att prata med experter inom branschen och dela våra egna erfarenheter och perspektiv. Oavsett om du är nybörjare eller veteran inom drönarnas värld, hoppas vi att vår podcast ska vara intressant och lärorik för dig.

Tack för att du lyssnar!

De här första fem avsnitten av podden är specialavsnitt där vi exklusivt fått följa flera drönarprojekt som pågår i Sverige, och som fått stöd av Vinnova där man undersöker om drönare kan arbeta i klimatets tjänst.

Programledare: Kjell Eriksson.

Producerat av Dronesweden.se

 Inspelat årskiftet 22/23.

Upptäck mer från Drone Sweden

Podcast

Vi pratar med experter inom branschen och dela våra egna erfarenheter och perspektiv.

Dokumentär

"Framtidens Drönare" finns nu att se på AppleTV och Amazon Prime Video.

Event

Upplev drönare genom våra event och föreläsningar.

Drönarguiden

Drönarkarta med flygzoner och regler som visar hur man får flyga.