För drönare i Sverige
Fixed Wing, Nyheter, Video 0

Parrot förvandlar dig till fiskmås

Fixed Wing – en trend bland drönarentusiaster som vill ta en paus från hetsig racing med tvära kurvor och istället likt en fågel (läs, örn, fiskmås eller skata) sväva omkring uppe i det blå. Nu finns Parrot Disco att beställa och den ska levereras i september lovar de. Jag såg den redan i januari när jag besökte CES-mässan i Las Vegas och blev redan då lite kär. Nu är jag mest chockad, för det är ingen billig historia.  Lite snabbt uträknat genom att flytta ett kommatecken får jag det till att den kommer kosta runt 12 000 kronor.

Då på mässan var det prat om FPV-funktion, men inga glasögon visades upp – men när Parrot nu lanserar den på allvar så ingår ett par sådana. Tanken är att få en flygupplevelse där du alltså är piloten ombord. Det är nog därför frigolitbiten kostar en del.

Den kan flyga i 45 minuter, den har en HD-kamera i 1080p, GPS-funktioner förstås, och allt är färdigt med glasögon, kontroll och flygmaskin i ett. Det här är ett paket för den late som har lite slantar över och som vill njuta där uppe i det blå.

Konceptet är helt klart intressant och personligen tror jag att den här typen av flygningar kan bli populära för en helt ny publik. Vem har inte drömt om att vara en fågel och sväva ovan träden? Vem vill inte flyga i dalgångar med härlig utsikt över vackra berg? Det blir förmodligen en ny terapiform för stressade jordbor, att låta sig förvandlas till en fiskmås för en stund och bara glida omkring där uppe i det blå.

Titta på Parrots presentationsfilm och läs mer på deras hemsida. Blir vi först att testa denna i Sverige? Hoppas det.

Här kan du läsa mer: https://store.parrot.com/fr/

Här kan du se en video jag gjorde i januari om Parrot Disco, när jag besökte CES, med den info jag visste då om den när det begav sig.
http://m3.idg.se/2.1022/1.646908/vi-kikar-narmare-pa-parrot-disco—den-nya-dronaren-med-vingar

 

 

Andra artiklar