För drönare i Sverige
Nyheter 0

Ny drönare i fickformat från DJI

Lillasyster till populära Mavic från DJI är här! En ny mini-drönare med namnet Spark.

Den mäter endast 143x143x55 mm, väger 300 gram och har en flygtid 16 minuter – upp till 50 km/h. Räckvidden med bild och kontroll är upp till 2 km.

Spark är dessutom anpassad för dig som vill ta selfie eller göra snygga kameraåkningar helt automatiserat – du kanske vill låta den cirkulera runt, eller bege sig snabbt upp som en raket, eller så vill du ha en mjuk fin åkning strax ovanför ditt huvud.

VAD SKILJER SPARKS MOT MAVIC?
Det många kommer undra är vad som skiljer den åt från Storasyster Mavic – och en betydande skillnad vi kan se när vi läser specifikationen är att  Sparks gimbal till skillnad från Mavix bara är 2 axlad. Mavix har en 3-axlad som kompenserar ”pitch, Roll och Yaw”, Sparks saknar för ”Yaw”. Mavic bör alltså kunna leverera mer stabilitet i sina bilder än Sparks. Men de bilder som släppts som tagits av Spark ser väldigt stabila ut, så det återstår att se vilken betydelse det här har när fler kommer publicera filmer från sina drönare.

Batteritiden för Mavic är satt upp till 27 minuter så det är också en stor skillnad.

Och så spelar Sparks bara in i formatet HD 1920×1080 30p – tar du en stillbild har du dock större yta – bildformatet för stillbilder blir 3968×2976.Det här skiljer Sparks från Mavic som ju spelar in i 4K (UHD) samt ger dig fler valmöjligheter där 24p finns som alternativ, och Mavic kan också spela in i 120p om du väljer att spela in i HD. Det gör att den dyrare Mavic alltså har bättre specifikationer för dig som ska filma.

Men sparks är helt klart ett alternativ, dels för sin storlek. Det är ju faktiskt säkrare ju mindre drönaren är om den skulle trilla ner.

För fler jämförelser mellan Mavic och nya Spark kan ni kolla in videon nedan från You Tube-profilen Casey Neistat.

Även om Sparks är liten får vi inte glömma att Mavic går att fälla ihop till H83 x W83 x L198 mm.
Sparks mäter dock endast 17 cm diagonalt.

Priset är satt till 499 dollar.

Källa/Läs mer: dji.com/spark

 

Andra artiklar