För drönare i Sverige
Drönare, Nyheter 0

Här är DJI:s nya drönare Mavic Air

DJI presenterade idag en ny drönare – Mavic Air. Hälften så stor som en vanlig Mavic Pro. Luftkyld. 4k och 3 axlad gimbal. 21 minuters flygtid, ihopfällbar.

Mavic Air:s kamera bygger på en 1/2.3″ 12-megapixel CMOS-sensor med en bländare på f/2.8, den kan spela in 100 Mpbs video, 30 fps i 4k men också upp till 120 fps i full HD.

Du får också möjlighet till att ta en panorama bild på hela 32 mp med en knapptryckning. Drönaren har ett inbyggt minne på 8gb för dig som råkat glömma SD-kortet hemma. Mavic Air har stöd för DJI Goggles.

Precis som med Sparks så kan du styra den med händerna och ett nytt läge som kallas ”Boomerang” tar automatiskt en filmsekvens i en snygg svepning runt dig.

Räckvidden är 2,5 mile med kontrollen (det är 4 km). Hastigheten i Sportmode är 42,5 mph, motsvarar 68 km/h.  Den ska klara hård vind och en höjd på 16 404 ft ovanför havet. I landningsbenet sitter antennen som ska ge bra täckning åt alla håll.

Deras uppdaterade så kallade ”FlightAutonomy 2,5” gör drönaren kraftfull och avancerad – den har t ex 7 sensorer som hjälper till med flygningen – så den kan undvika och köra runt och över hinder.

Priset är satt till 849 Euro för drönaren, som också går att köpa i ett Combo-kit för 1049 Euro, och då får du med bland annat väska och 3 batterier och en massa andra tillbehör. Drönaren går att beställa redan nu och finns i tre färger – vit, svart eller röd.

Läs mer på Dji.com

Andra artiklar