För drönare i Sverige
Drönare 0

Dji Inspire 2

Nu släpper Dji nästa version av deras filmdrönare Inspire. Inspire 2 har mer av allt, en extra fpv-kamera, starkare motorer (toppfart på 108km/h) och möjligheter till att få ännu bättre bild med nya kamerastöd.

Något som nu kommer allt mer är också utvecklingen av sensorer som gör att drönaren minimerar riskerna att köra in i saker. Här kan man också få en säkrare ”go back to homepoint”-funktion. Tidigare fanns risken att drönaren tog ”fågelvägen” hem vid händelse att den tappar kontakten och då automatisk tog närmsta vägen hem, vilket inte alltid var optimal. Hade du t.ex rundat en byggnad så kunde drönaren under det automatiska ”flyga-hem-läget” ta vägen ”genom” byggnaden och därför krascha. Inspire 2 kan flyga hem säkert och med hjälp av sensorer och den särskilda fpv-kameran läsa av sin omgivning.

DJI släpper också en egen skärm, för den som inte vill använda en iPad eller mobiltelefon. Skärmen heter ”CrystalSky” och ska också ge en bättre bild som inte heller ska lida av fördröjning, vilket kan ske ibland när man kör via USB-utgången.

Givetvis ökar flygtiden och de lovar nu 27 minuter. Det blir mindre stress och kräver färre landningar, vilket faktiskt gör filmjobben säkrare och lugnare.

Den här maskinen skapar ännu bättre möjligheter under film och TV-produktion och visar att drönartekniken är ett viktigt verktyg för moderna filmskapare.  Om Datainspektionen fortsätter att trilskas och hävda att film och TV-produktion, långfilm, drama och TV, ska klassas som ”övervakning”, kommer Sverige halka ljusår efter och Ingemar Bergman kommer vända sig i sin grav.

 

 

 

Andra artiklar