För drönare i Sverige
Nyheter 0

7-Eleven genomför den första leveransen med drönare.

Amazon.com har tidigare sagt att de vill börja leverera sina varor med drönare. Men den amerikanska närbutikskedjan 7-Eleven hann före.

7-Eleven har tillsammans med startupen Flirtey genomfört den första direkta drönarleveransen till en kunds hem i USA, rapporterar flera nyhetssidor.

Leveransen ägde rum den 10 juli i staden Reno, Nevada, och i paketet ingick den halvfrysta kolsyrade läskedrycken Slurpee, en kycklingsmörgås, donuts, varmt kaffe och godis. Denna leverans sköttes helt automatiserat av drönaren, som navigerade via den inbyggda GPS’n, fram till hemmet cirka 1,5 km från butiken.

Framgången med leveransen fick Jesus Delgado, varuchef på 7-Eleven, att gå ut och säga att bolagets avsikt är att i framtiden kunna erbjuda fler drönarleveranser. Han avböjde att nämna datum med hänsyn till skiftande regelverk men nämnde vilken målgrupp som skulle vara mest attraktiv för konceptet; småbarnsfamiljer som har svårare att lämna sina hus när de är i behov av produkter som läkemedel och mjölk.

Vi kanske inte kommer att se drönar-leveranser ta över traditionell hemkörning redan nästa vecka. Och det finns fortfarande en hel del säkerhetsbestämmelser att diskutera. Men detta måste ändå ses som ett stort steg i utvecklingen och användandet av drönare.

 

Andra artiklar