För drönare i Sverige
Nyheter 0

SVT försvarar drönarna

Vips, känns tv-licensen som väl investerade pengar då SVT tar strid för yttrandefriheten och nu väljer att fortsätta använda drönare för film och TV-produktion, med stöd att de ju faktiskt inte alls sysslar med övervakning som datainspektionen menar.

En bild från SVT:s interna hemsida har spridit sig och internetgurun Emanuel Karlsten www.emanuelkarlsten.se har fått uppgifterna bekräftade direkt från SVT. Läs mer på hans hemsida.

Det känns faktiskt så självklart. Det är fel att en myndighet plötsligt kan mena att en hel bransch sysslar med övervakning, fast de inte gör det.  När du tävlar i ett drönar-race gör du ju inte det för att du ska övervaka, utan för att du ska köra din drönare in i mål utan att krocka med portarna. Tar du en filmsekvens på en allmän plats så är det ju inte övervakning, om du nu inte arbetar på te x Securitas och har det som arbetsuppgift, att övervaka. Saker ska kallas vid sitt rätta namn. Högsta förvaltningsdomstolens beslut är ett bevis vad som händer när det lyser där uppe, men ingen är hemma.

Här nedan är ett aktuellt exempel på hur SVT använder drönare i sina produktioner.

Här kan du läsa den spridda texten från SVT:s intranät i sin helhet.

Här kan du läsa den spridda texten från SVT:s intranät i sin helhet.

Andra artiklar