För drönare i Sverige
Drönare, Nyheter, Video 0

Riksdagen pratar drönare

På fredagen, den 16 december 2016, blev det interpellationsdebatt i riksdagen. Rickard Nordin (c) ställde Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (s) tillsvars för att Högsta Förvaltningsdomstolens tolkning av lagen kring kameraövervakning riskerar slå ut hela drönarbranschen och Rickard Nordin (c) undrade om ministern kommer agera och ändra lagstiftningen.

Morgan Johansson (s) ger beskedet att regeringen jobbar med frågan och han ser framför sig att det hela ska kunna lösas och säger att de tittat på ett snabbspår och han lovar att något nytt kommer presenteras före jul.

Under debatten väcktes också frågan om ens kamerorna inne i riksdagshuset är tillåtna efter Högsta Förvaltningsdomstolens utslag, och det visar sig att dom inte är det eftersom de är fjärrstyrda och kan riktas mot en plats (åhörarläktaren) dit allmänheten har tillträde.

Eftersom Länsstyrelsen för närvarande behöver 5 månader för att behandla en ansökan skulle riksdagen inte kunna få tillståndet förrän riksdagen tar sommarledigt nästa år.

Så, se den illegala kameraövervakningen från riksdagen här och ta del av hela debatten om drönare via denna länk:

https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/dronares-klassning-som-overvakningskameror_H41082

 

Andra artiklar