Den svenska dokumentärfilmen “Framtidens Drönare” finns nu att se på AppleTV och Amazon Prime Video. Den 25 januari 2021 hade den global release. Det här är filmen som alla drönarnördar, drönarutvecklare och drönarintresserade måste se!

Det var 2018 som den statliga myndigheten Vinnova gick ut med en utlysning, där de efterlyste idéer om hur drönare skulle kunna användas i vårt samhälle. I princip stod det alla medborgare fritt att söka pengar för att helt enkelt utveckla framtidens drönare. Vi som står bakom Drone Sweden fick då möjligheten att som enda filmteam dokumentera projektet.

– Det här var ju oerhört spännande, att få vara med när en ny bransch börjar födas och frodas, lite som jag kan tänka mig att dom för typ hundra år sen upplevde när bilar och flygplan kom till världen, säger Kjell Eriksson, initiativtagare till filmen.

– Man vet att det kommer flyga en massa drönare i framtiden, men inte varför eller i vilken form, och just därför är det så kul att få vara med när vi människor just funderar på hur vi ska kunna skapa dom, fortsätter Jakob Vastamäki.

Den tredje i gänget, Mats Millberg, som ägnat mycket åt sporten Drone Racing har också varit med i teamet.
Jag har alltid älskat att flyga drönare, med den här filmen har jag vidgat mina vyer, och jag har blivit än mer inspirerad vad tekniken kan tänkas komma att användas till, men också fått se hur svettigt och svårt det kan vara att utveckla dom.

Filmen färdigställdes till våren 2020, men Coronapandemin har ställt till det lite kring lanseringen som blivit försenad, men nu är det äntligen klart, och det blev alltså Apple TV som tog filmen till sitt hjärta.
Filmen är översatt till engelska och kommer därför att visas globalt.

SE FILMEN HÄR:

Se den på AppleTV:
https://apple.co/38QJsoN

Streama på Amazon Prime Video:
https://www.primevideo.com/detail/0IIIU7D33J61V43SKBWQRJLR1F/ref=atv_dp_share_cu_r


Watch on Apple TV